Springen naar inhoud

hoog smelt-en kookpunt van water


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Hoppus

    Hoppus


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 mei 2009 - 14:55

Ik moet namelijk de verklaring opzoeken waarom dat water een hoog smelt-en kookpunt heeft.

Ik heb reeds al ontdekt dat het komt door de waterstofbruggen.
Maar sommige sites vermelden dat het komt doordat er waterstofbruggen optreden in vloeibaar water ofwel zeggen ze dat het komt door waterstofbruggen die optreden in ijs als in water.

Tot nu toe denk ik dat het is doordat er waterstofbruggen optreden in vloeibaar water alleen en niet in ijs.

Weet iemand soms niet welke van de twee het juiste is?:s

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Derrek

    Derrek


  • >100 berichten
  • 217 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 mei 2009 - 15:12

Ze treden zowel op in vloeibare vorm als in vaste vorm. In deze laatste worden ze 'vastgezet', zodat ijs een geordende structuur vertoont. In de gasvorm zijn ze compleet afwezig, wat het hoge kookpunt verklaart tegenover stoffen van gelijkaardige massa zoals bijvoorbeeld methaan.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures