Ervaringen KHLIM richting IWT

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 1

Ervaringen KHLIM richting IWT

Beste chemisten :-)

1-Wat zijn de ervaringen die jullie ( huidige en ex studenten KHLIM ) hebben over deze school , positieve/negatieve ervaringen richting IWT - chemie,biologie,milieukunde en biomedisch labo technologie.

2-Kom uit de richting secundair bio technische wetenschappen , maar kan moeilijk een keuze maken uit de volgende richtingen :

chemie

biologie

milieukunde(mix chemie en milieu)

biomedisch labo technologie

-welke richting raden jullie aan en waarom ?

-welke richting geeft het meeste kans op een gevarieerde toekomst van werkmogelijkheden , dus het meeste polyvalent om beroepen van a tot z te kunnen uitoefenen ?

-welke richting(en) hebben de meeste doorgroeimogelijkheden en of navervolgopleidingen om zich verder te bekwamen en om eventueel carriere te kunnen maken ?

BIJ VOORBAAT DANK

Berichten: 133

Re: Ervaringen KHLIM richting IWT

KHLIM, ken ik niet maar er zijn genoeg mogelijkheden om te groeien en verder te sturen bij alle 4 de richtingen. de kans is groot dat je bij elke richting nog een specialisatie moet kiezen dus dat je polyvalent zijnde verminderd maar uiteindelijk heeft dat weinig invloed op je beroep.

Ik zou zegggen kies een richting die bij jou past en waarbij de vakken passen bij

jou interesses

succes

Berichten: 28

Re: Ervaringen KHLIM richting IWT

Dag Patrick,

Ikzelf studeer industrieel ingenieur chemie aan de KHLim. Ik begin volgend jaar aan mijn derde bachelorjaar. Uit je bericht denk ik te kunnen opmaken dat je geinteresseerd bent in de professionele bacheloropleidingen (en dus niet in de academische opleidingen zoals ind. ingenieur), dus wat dat betreft kan ik je niet echt helpen. Ik heb wel een aantal keer gehoord op de Sid-in (in het 6de middelbaar) dat de KHLim een uitstekende reputatie heeft in de bedrijfswereld, omdat de opleidingen er praktisch gericht zijn.

Berichten: 338

Re: Ervaringen KHLIM richting IWT

ikpatje,

ikzelf ben juist geprovomeerd aan de KHLIM als prof. bachelor chemie afstudeerrichting chemie.

Ik zal je de opleidingsfasen een beetje schetsen, dan weet je wat je te wachten staat:

1ste jaar: Zeer algemene opleiding. Alle 4 de opleidingen krijgen gezamelijk les. Enkel voor klinische vallen er vakken apart.

In het 2de jaar dien je de keuze te maken voor een specifieke afstudeerrichting. Ikzelf heb hier dus chemie gekozen, omdat je in deze afstudeerrichting tot een zeer polyvalente laborant wordt opgeleid.

Het 3de jaar bestaat eigenlijk uit 2 grote onderdelen:

1. Een project met je klas waarin je verschillende vakken (organische, analystische, wijsbegeerte, materialenleer, etc.) samenbrengt tot één geheel.

2. een stage van begin februari tot begin juni.

Waarschijnlijk kan Marina (ook lid hier op het forum en tevens professor aan de KHLim) je meer informatie verschaffen.

Verder sta ik ook altijd klaar om meer specifieke vragen te beantwoorden.

groetjes Nernst

Reageer