Springen naar inhoud

IEP en eiwitsoorten


  • Log in om te kunnen reageren

#1

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3331 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 07 juli 2009 - 19:57

Wie weet een tabel of de waardes zo van het Iso Electrisch Punt van de eiwitten van Schol, Kabeljauw en Champignons?

4,2-4,5? ik heb dit als vermoeden (vanuit de vleesindustrie) maar geen referentie kunnen vinden.

Alvast bedankt voor de hulp

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 07 juli 2009 - 21:14

Als je bedoelt alle eiwitten dan zal het IEP wel varieeren van ruwweg 3 tot 12, maar als het om de albumines gaat waarschijnlijk ergens van 3 tot 6. Dit zijn ruwe gissingen van mij dus pin me er niet op vast. ;)
In ieder geval is een bereik van 4,2 tot 4,5 veel te klein voor alle eiwitten.

Toegevoegd
In de volgende publicatie staat een IEF van karper spierweefsel op pagina 6. Hier zie al dat de IEP loopt van 3 tot boven de 10.
http://gut.bmj.com/c...nt/46/5/661.pdf

Veranderd door Gerard, 07 juli 2009 - 21:38






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures