Springen naar inhoud

Chemische testen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

avinaash

    avinaash


  • >25 berichten
  • 32 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 september 2009 - 18:20

Beste allemaal,

Aan het werk moet ik aan een project werken, waarbij ik testen moet opzoeken om de kwaliteit van ice-cream te bepalen. ik heb reeds al een aantal testen uitgevonden nl pH-meting, brix-meting en microbiologische testen. maar helaas is dit niet genoeg en er is beperk informatie te vinden op Google.
Wie kan me aub helpen met informatie en eventueel sites waarop ik zou kunnen gaan?
Alvast bedank!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 04 september 2009 - 19:13

Hoe definieer je "kwaliteit van ice-cream"?
Dit bepaalt welke testen je nodig hebt.
Ik zou ook denken aan dingen als vetgehaltes, kleurstoffen en organoleptisch onderzoek

#3

avinaash

    avinaash


  • >25 berichten
  • 32 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 september 2009 - 20:04

Nou willen wij HACCP certificeren, dan is een van de vereiste dat ons product aan een vaste kwaliteit moet voldoen. Dit heb ik van de directeur vernomen.
Het zou best wel kunnen dat we steekproef gewijs de vetgehalte zouden kunnen bepalen. En organoleptisch keuring lijkt mij een heel goed idee.
Ik heb reeds de houdbaarheistest gedaan waaruit blijkt dat het 1 jaar lang houdbaar is.
Met kwaliteit wordt eigenlijk bedoeld dat de samenstelling van het product hetzelfde blijft, zodat het niet achteruit kan gaan.

Nog bedank Gerard. Zijn er nog andere testen die bekend zijn bij jou, dan hoor ik het graag.

#4

DeeVee

    DeeVee


  • >250 berichten
  • 252 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 04 september 2009 - 20:08

Ik ben geen specialist maar ik denk dat in het kader van HACCP vooral de microbiologische kwaliteit heel belangrijk is. Bepaling van totaal kiemgetal en/of coliformen e.a lijken me essentieel.

#5

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 04 september 2009 - 20:37

Kijk eens op de volgende link die zou je een stuk verder moeten kunnen helpen.
http://www.euronorm....6a60d896520e39f

#6

pghm

    pghm


  • >100 berichten
  • 107 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 september 2009 - 12:49

De verbruikersunie testte al meermalen ijs, maar ik herinner me alleen nog de microbiologische kwaliteit maar ook de hoeveelheid lucht in de creme. Dit laatste dan met het oog op de prijs/kg waarschijnlijk.
Misschien eens hier of daar een testaankoop opduikelen of, wie weet- contact opnemen, hun labo heeft toch ruime ervaring op het gebied van voedingsmiddelen ?

P.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures