Suiker aantonen in kauwgom
Geplaatst: do 24 sep 2009, 10:53
Hallo,
Wij hebben een PTA-opdracht voor scheikunde en we hebben het onderwerp kauwgom gekozen. We verdiepen ons dan in de suikers en zoetstoffen in de kauwgom. We moeten voor onze opdracht een practicum bij ons onderwerp doen. We hadden het idee om een eenvoudige methode te hebben waarmee we suiker kunnen aantonen in een kauwgom met suiker. Deze methode willen we dan ook toepassen op een suikervrije kauwgom zodat we de resultaten kunnen vergelijken.
We hebben al wel wat dingen opgezocht over hoe je suiker kunt aantonen. Dit gaat dan over Fehling A+B. We hebben daar wel wat over opgezocht maar we weten niet zo goed hoe dan het practicum in zijn werk gaat.
We hopen dat jullie ons misschien een beetje op weg kunnen helpen zodat wij weer verder kunnen met onze scheikunde opdracht.
We hopen dat er genoeg informatie in staat zodat jullie onze vraag kunnen beantwoorden.
Alvast bedankt, Groeten Sander, Kris en Pien (VWO 5)
edit: Wij zijn ook bezig met onze deelvragen te beantwoorden. Alleen we kunnen nergens informatie vinden in boeken of op internet. Misschien dat jullie ons daar ook mee op weg kunnen helpen.
Hoofdvraag : Wat zijn de verschillen tussen kauwgom die gezoet is met suiker en kauwgom die gezoet is met zoetstoffen?
Deelvragen: - Wat zijn zoetstoffen en suikers?
- Door welke eigenschappen van zoetstoffen en de eigenschappen van suiker wordt
de (zoete) smaak veroorzaakt?
- Wat is de uitwerking van suiker en wat is de
uitwerking van zoetstoffen op je gebit?
alvast bedankt,
Wij hebben een PTA-opdracht voor scheikunde en we hebben het onderwerp kauwgom gekozen. We verdiepen ons dan in de suikers en zoetstoffen in de kauwgom. We moeten voor onze opdracht een practicum bij ons onderwerp doen. We hadden het idee om een eenvoudige methode te hebben waarmee we suiker kunnen aantonen in een kauwgom met suiker. Deze methode willen we dan ook toepassen op een suikervrije kauwgom zodat we de resultaten kunnen vergelijken.
We hebben al wel wat dingen opgezocht over hoe je suiker kunt aantonen. Dit gaat dan over Fehling A+B. We hebben daar wel wat over opgezocht maar we weten niet zo goed hoe dan het practicum in zijn werk gaat.
We hopen dat jullie ons misschien een beetje op weg kunnen helpen zodat wij weer verder kunnen met onze scheikunde opdracht.
We hopen dat er genoeg informatie in staat zodat jullie onze vraag kunnen beantwoorden.
Alvast bedankt, Groeten Sander, Kris en Pien (VWO 5)
edit: Wij zijn ook bezig met onze deelvragen te beantwoorden. Alleen we kunnen nergens informatie vinden in boeken of op internet. Misschien dat jullie ons daar ook mee op weg kunnen helpen.
Hoofdvraag : Wat zijn de verschillen tussen kauwgom die gezoet is met suiker en kauwgom die gezoet is met zoetstoffen?
Deelvragen: - Wat zijn zoetstoffen en suikers?
- Door welke eigenschappen van zoetstoffen en de eigenschappen van suiker wordt
de (zoete) smaak veroorzaakt?
- Wat is de uitwerking van suiker en wat is de
uitwerking van zoetstoffen op je gebit?
alvast bedankt,