Springen naar inhoud

[scheikunde] Hoeveelheid zetmeel aantonen (practicum)


  • Log in om te kunnen reageren

#1

nojoke

    nojoke


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 september 2009 - 16:51

Hallo,

Wij moeten voor het vak scheikunde de hoeveelheid zetmeel in een aantal voedingsmiddelen aantonen. Wij zijn nu alleen al een aantal dagen aan het piekeren hoe we dit zouden kunnen doen? Wij weten wel hoe we zetmeel kunnen aantonen maar niet de hoeveelheid zetmeel. Onze voedingsmiddelen die wij willen onderzoeken zijn aardappel, wortel, bruine boterham, boter, pepermunt en kaas.

Misschien heeft 1 van jullie een idee hoe je zou kunnen aantonen hoeveel zetmeel er in een voedingsmiddel zit?

Mvg,

Nico

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

tineke8889

    tineke8889


  • 0 - 25 berichten
  • 19 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 september 2009 - 19:26

Zou je het zetmeel niet kunnen kleuren met jodium en met een spectrofotometer en een ijklijn bepalen hoeveel het is? Wat voor apparatuur hebben jullie tot je beschikking?

#3

Fleppie_CF

    Fleppie_CF


  • >100 berichten
  • 133 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 oktober 2009 - 09:37

http://www.thuisexpe...troscopisch.htm

1 minuut werk is dit

#4

nojoke

    nojoke


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 oktober 2009 - 15:30

Hartstikke bedankt wij hebben inderdaad een spectrofotometer tot onze beschikking en deze zullen we ook gebruiken.

bedankt!

Nico





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures