Springen naar inhoud

voedselschimmels


  • Log in om te kunnen reageren

#1

duplesse

    duplesse


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 oktober 2009 - 09:33

Beste Chemici,

Wat betreft chemie heb ik geen enkele kennis. Ik ben op dit forum als kunstenaar en niet als onderzoeker. Het klinkt misschien wat vreemd, maar ik ben bezig met een project in samenwerking met een gastronoom, waarbij ik vragen heb over schimmels van voedsel.

Is er een mogelijkheid om het proces van ontbinding van voedsel te stagneren? Dus om schimmels van voedsel te kunnen presenteren op een bepaald punt in het proces, zonder dat het zich verder ontwikkeld en nare geuren of wat dies meer zij verspreidt. Alle opties zijn welkom, in een ' bevroren' staat (niet in de zin van onder 0 C elsius), in een afgedekte staat, of alles wat er te bedenken valt.


Wellicht veroorzaakt dit bericht wat hoofdschudden en gelach, maar toch bij voorbaat dank voor een reactie!

Pieter

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Choba

    Choba


  • >250 berichten
  • 421 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 oktober 2009 - 14:34

Voor de tentoonstelling zou ik zeggen, koelen met CO2, droogijs. Als het smelt dan krijg je alleen CO2 als een gas die 'verdwijnt' en er is dus geen water zoals bij ijs, dat de boel 'verzuipt'.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Droogijs

Voor 'normaal' bewaren in de vriezer of koelkast?

#3

duplesse

    duplesse


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 oktober 2009 - 16:42

Bedank voor je reactie,

Wellicht is het een optie, ik zal me er in verdiepen. Maar ik wacht ook nog andere voorstellen af, zodat ik een afgewogen besluit kan nemen

#4

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3328 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 17 oktober 2009 - 18:07

misschien na cultivatie het monster laten bestralen met gamma stralen en het dan volledig afgesloten tentoon stellen (geen nabesmetting)

ik weet niet of de schimmelstructuur dan stand houd maar naast koelen zie ik geen manier om de groei tegen te houden voor de door u geschetste situatie.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures