Springen naar inhoud

Verschil tussen α-Amylase en β-Amylase


  • Log in om te kunnen reageren

#1

dbotman

    dbotman


  • 0 - 25 berichten
  • 11 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 november 2009 - 19:15

Hallo,

Wij moeten een verslag maken over α-Amylase en β-Amylase en we moeten uitgebreid uitleggen wat het verschil tussen deze 2 soorten is. Hier snappen wij helaas helemaal niks van, het enige wat wij weten is dat α-Amylase de zetmeelmolecuul op een willekeurige plek afbreekt en β-Amylase doet dat niet.

Kan iemand ons misschien iets uitgebreider vertellen wat de 2 soorten amylases nou precies doen bij het zetmeel.

Alvast bedankt :oops:

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3322 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 26 november 2009 - 19:45

Op een mannier kan men kijken naar alfa amylase naar een hakbijl die willekeurig hakt op alfa 1:4 bindingen. beta amylase is een mes dat iemand met hele korte armen gebruikt en niet verder kan komen dan de buitenste 2 glucose moleculen er af snijden. ook weer alleen op alfa 1:4 bindingen.

verder staat er aardig wat info op de engelse wiki.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#3

dbotman

    dbotman


  • 0 - 25 berichten
  • 11 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 november 2009 - 20:12

Ok, bedankt, maar ik heb op dit forum ook iets gelezen over een niet-reducerend einde, weet iemand misschien wat dat is en met welke amylase dat te maken heeft?

#4

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3322 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 26 november 2009 - 21:11

reducerende sachariden zijn suikers die met elkaar en of eiwitten kunnen reageren. dit zijn suikers die mee kunnen doen in caramellisatie en malliard reacties.

Reducerende suikers zijn eigenlijk Glucose, Fructose, Galactose en Lactose.

de amylases maken van zetmeel op zijn kleinst maltose wat geen reducerende suiker is

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures