Springen naar inhoud

LABO EXPERIMENT


  • Log in om te kunnen reageren

#1

saskiavk

    saskiavk


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 december 2009 - 20:45

Hallo !

ik ben farmaciestudente tweede jaar en ik heb momenteel alle dage labo biochemie en moleculaire biologie tot de kerstvakantie.
we hielden ons bezig met het enzyme alkalisch fosfatase te bestuderenen, en ook cytochroom c te zuiveren uit een runderhart. als er tijd over is (wat waarschijnlijk zo zal zijn) moeten we vrije proeven doen.

heeft iemand van jullie toffe ideeen?

bedankt !

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

saskiavk

    saskiavk


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 december 2009 - 11:19

we hebben een proef in gedachten :
we zouden zetmeel uit een aardappel willen halen, en dit zetmeel omzetten in glucose..
we zoeken nog methodes op.

alle tips zijn welkom of eventueel andere proeven !

#3

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3322 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 10 december 2009 - 14:43

Waarom niet bij dierlijk spierweefsel blijven? Wat dacht je van het isoleren van glycogeen uit spierweefsel en dat enzymatisch laten omzetten naar glucose.

Daarnaast de effecten van menselijk, dierlijk, fungi en bacterieel amylase ten opzichte van temperatuur berrijk en optimale temperatuur.

Daarnaast heb je nog alpha en beta amylase.

zoveel mogelijkheden.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#4

saskiavk

    saskiavk


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 december 2009 - 19:27

we hebben het voorgesteld in het labo,
van plan om zetmeel met amylase om te zette in maltose, en via maltase het om te zetten in glucose.

we kregen te horen dat de enzymes niet beschikbaar zijn...
ik vroeg dan of we amylase niet gewoon uit speeksel konden halen,
maar ons voorstel is afgewezen!

nu zoeken we iets om met DNA te doen dat geisoleerd geweest is uit kalverthymus.

ideeen welkom :)

#5

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3322 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 10 december 2009 - 22:47

Lol geen amylase en maltase beschikbaar. tss dat is echt een slecht argument.

Zal een experiment met lysozym en verschillende micro-organismen niet wat zijn?

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#6

tjiddles

    tjiddles


  • >100 berichten
  • 119 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 december 2009 - 10:39

als je het zetmeel nu omzet naar bio-plastic?

#7

saskiavk

    saskiavk


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 december 2009 - 14:35

blijkbaar is er uiteindelijk wel amylase beschikbaar, en kunne we dus zetmeel omzetten in maltose. dan doen we een zuurhydrolyse met HCl en dan zoude we normaal glucose moeten verkrijgen. wel hebben we nevenproducten (dextrine,...)

kunnen we op een bepaalde manier aantonen hoeevl glucose er in onze oplossing zit?

#8

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3322 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 11 december 2009 - 22:48

de maltose oplossing koken in zuur millieu (pH 2 zal voldoende moeten zijn en ik adviseer zwavelzuur) en als reagens is een combi van citroenzuur en een koper zout (denk koper sulfaat) echter ben ik de naam vergeten. Het zal op dit forum te vinden moeten zijn met de goede zoekthermen.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#9

ceitwa

    ceitwa


  • >250 berichten
  • 365 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 12 december 2009 - 12:09

hoe heb je de alkalische fosfatase bepaald?
wij hebben op het mbo daarvoor namelijk ook nog naast de normale proef variaties op. andere substraatverhouding, verschillende incubatietijden, verschillende incubatie temperaturen, verschillende pH (en dan kom je gelijk bij de zure fosfatase terecht) en diverse concentraties Mg in het substraat.
Al die variaties geven je een goed inzicht in enzymactiviteit.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures