Springen naar inhoud

[scheikunde] Maillardreactie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Winterpeen

    Winterpeen


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 december 2009 - 20:59

Hoi,
Ik doe mijn profielwerkstuk over moleculair koken. ik wil kijken wat er op chemisch niveau verandert bij het -op het verschillende manieren- bereiden van vlees. I weet wat de maillardreactie inhoud, ook wat er ongeveer qua reacties plaatsvindt maar ik wil duidelijker informatie over de maillardreactie(reactievergelijkingen etc.)
Ik heb zelf al heel wat rondgezocht (McGee, Cook&chemist) maar kon nergens duidelijke voorbeelden van reactievergelijkingen vinden en hoe je verder de maillardreactie zelf opstelt vinden.
Weet iemand een bron waar ik die wel kan vinden?
Alvast bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

mjblok

    mjblok


  • >25 berichten
  • 87 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 december 2009 - 22:03

Wikipedia bied uitkomst: :P

Klik (wel in het Engels)

Daar staan inderdaad geen duidelijke reactievergelijkingen, maar als ik even verder zoek:

Klik (ook in het Engels)

In de bronnen van Wikipediastaan ook nog wel wat interessante dingen.

succes ;)

#3

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3329 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 09 december 2009 - 22:24

In Koolhydraten Levensmiddelenchemie, Schols H.A., Voragen A.G.J, 2000 staan de malliard reacties uitgebreid in beschreven.

Humor, McGee is best een oud boek en hoewel het niet meer tekoop is wordt er nog steeds les uit gegeven.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#4

scientist 1

    scientist 1


  • >250 berichten
  • 448 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 december 2009 - 02:10

http://www2.warwick....s_chem/schemes/

http://imars.case.edu/index.htm

http://www.rsc.org/e...45815-00001.pdf

http://library.wur.n...ons/dis3402.pdf

http://www.dict.uh.c.../TFST11_364.pdf

Zoek in het Engels en je zult overstelpt worden met bronnen.

#5

Bastiaanvs

    Bastiaanvs


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 december 2009 - 17:56

In Koolhydraten Levensmiddelenchemie, Schols H.A., Voragen A.G.J, 2000 staan de malliard reacties uitgebreid in beschreven.

Humor, McGee is best een oud boek en hoewel het niet meer tekoop is wordt er nog steeds les uit gegeven.

McGee zijn boek over eten en koken was uit 1987.
Maar het boek is al een tijdje geleden vernieuwd en gewoon weer te koop.
Heb zelf de nieuwste versie pas aangeschaft.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures