Springen naar inhoud

Scheidingsmethode provitamine A uit wortel


  • Log in om te kunnen reageren

#1

xxMoniiek

    xxMoniiek


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 december 2009 - 11:59

Weet er iemand hoe je provitamine A uit wortel kan extraheren/titreren?

mvg [|:-)]

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Beryllium

    Beryllium


  • >5k berichten
  • 6314 berichten
  • Minicursusauteur

Geplaatst op 11 december 2009 - 12:17

Ik zou beginnen met de structuurformule opzoeken en kijken of de stof oplost in water, of een ander oplosmiddel, en of dat pH-afhankelijk is.

Dit is dus een hint ;)
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)

#3

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3322 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 11 december 2009 - 22:43

Verder zal ik kijken naar de namen van de verschillende vormen van vitamine A (dus niet de provitamine). Daar valt ook veel uit te vinden.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#4

xxMoniiek

    xxMoniiek


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 december 2009 - 15:04

Ik heb Bčtacaroteen gevonden als synoniem. Deze is oplosbaar in spiritus. Hoe krijg ik de spirtus weer weg zodat het niet giftig is? We willen de provitamine a namelijk aan winegums toevoegen. (We mogen ze echter toch niet op eten)

#5

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 14 december 2009 - 15:06

Spiritus is gedenatureerde alcohol. Dat wil dus zeggen dat vit A oplost in ethanol. Als je dus aan 96% ethanol kunt komen die niet gedenatureerd is (en ja daar zit een heftige accijns), ben je klaar.

En die alcohol raak je kwijt door het spul in een droogstoof te zetten bij 50 °C ofzo. Dit had ook met de spiritus gekund, maar je weet nooit of er toch een restje methanol of methylethylketon (beide vaak gebruikte denatureringsstoffen) achterblijft. Dan lijkt me een beetje ethanol dat achterblijft, veel minder erg.

Veranderd door Fuzzwood, 14 december 2009 - 15:08






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures