Springen naar inhoud

homogenisatiegraad


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DoetjeF

    DoetjeF


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 december 2009 - 21:00

Hallo,
Ik ben bezig met een verslag over yoghurt maken, ik heb een paar proefjes gedaan o.a. homogenisatie graad bepalen. Weet iemand een formule om de homogenisatie graad te bereken? de vetpercentage na het homogeniseren is 1.03 1.04 1.05
Groeten van Doet

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3329 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 16 december 2009 - 00:17

Wat was de homogenisatiedruk, reciculatie tijd of aantal keren dat de melk door de homogenisator is gegaan, temperatuur en volume ingaande melk en gewenste opromingssnelheid.

van homogenisatie graad heb ik zelf nog niet gehoord maar ik denk dat het een indicatie moet zijn voor je druppelgrote. Als dat zo is dan kan ik daar veel meer mee doen.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#3

DoetjeF

    DoetjeF


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 december 2009 - 20:07

Ik heb de vetbepaling genomen van de melk met een lactoscope. En daarna de vetbepaling met de methode Gerber van de gehomogeniseerde melk en daarvan weer de vetbepaling nemen met de lactoscope.

#4

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3329 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 16 december 2009 - 23:32

En de instellingen van de homogenisator?

om een indruk te krijgen. Om vetbolletjes van 10 micro meter 10x te verkleinen is een effective druk nodig van 109Pa. dat wordt in de regel gerealiseerd door de vloeistof met 100 bar (107)Pa door de homogenisator te pompen waarna de druk in de nauwe spleet nog een factor 100 toe neemt op de druppels zelf.

Ook levert een 10x kleinere druppel een 100x langer durende opromingstijd op (hoe groter de vollume fractie hoe groter het effect)

Dat is de reden dat ik het vraag

Veranderd door ArcherBarry, 16 december 2009 - 23:35

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures