Springen naar inhoud

[scheikunde] Bepaling gehalte azijnzuur in keukenazijn


  • Log in om te kunnen reageren

#1

HarryP

    HarryP


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 januari 2010 - 23:12

Hoi, ik heb hier een opdrachtje liggen, maar van D snap ik niet zo veel, de eerste twee punten lukt nog wel denk ik, maar de rest niet... Alvast bedankt!

Geplaatste afbeelding

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Marjanne

    Marjanne


  • >1k berichten
  • 4771 berichten
  • VIP

Geplaatst op 08 januari 2010 - 08:40

Schrijf eens op wat je al wel weet? Reactievergelijkingen?

#3

BasicChemical

    BasicChemical


  • >25 berichten
  • 32 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 januari 2010 - 13:48

Ik probeer toch al een beetje uitleg te geven bij puntje e)

Bij een zuur-loog-titratie is het aangewezen om ongeveer 20 ml uit een buret te titreren. Het zou immers niet echt goed zijn om bijvoorbeeld de buret tijdens de titratie te moeten bijvullen. Eigenlijk kan je ervan uitgaan dat bij de meeste van deze uitgeschreven labo-opdrachten het aantal ml te titreren steeds rond de 20 zal liggen.

Brave docenten. [|:-)]

#4

Overkill

    Overkill


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 11 januari 2010 - 09:46

CH3COOH(aq) + OH- (aq) ŗ CH3COO- (aq) + H2O(l)

Aantal ml NaOH getitreerd.0,957 Mol/L

Stel je hebt 18 ml gebruikt dan heb je dus 18*0,957 mmol/ml=17,226mmol NaOh gebruikt en via de stoichiometrie van de reactie heb je dan ook 17,226mmol azijnzuur gebruikt.

met zo een berekening ben je al een eind.

# Moderatoropmerking
Beryllium: Gebruik sub- en superscript aub! Bekijk de helpfunctie hoe sub- en superscript te gebruiken.

Veranderd door Beryllium, 11 januari 2010 - 10:35






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures