Springen naar inhoud

Nut van aluminiumsulfaat


  • Log in om te kunnen reageren

#1

ernstjan91

    ernstjan91


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 januari 2010 - 22:12

Ik doe m'n profielwerkstuk over suikers in landbouw gewassen.
Van onze Toa kregen we toen een blad over de bepaling van het suikergehalte.

Dat gebeurd met een polarimeter, je moest die bieten fijn maken mbv een blender. Ook moest aluminiumsulfaat worden toegevoegd.

Ik heb al veel op internet gezocht, maar wat is de functie van het aluminiumsulfaat hierbij? In welke richting moeten we het zoeken...

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

eCihem

    eCihem


  • 0 - 25 berichten
  • 8 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 januari 2010 - 21:31

'We claim:

1. A method of purifying sugar juice which has been extracted from a sugar beet material, said method comprising the steps of (a) filtering the sugar juice to remove undissolved components therefrom, (b) adding to the filtered sugar juice obtained in step (a) a chemical selected from the group consisting of oxidants, complexing agents and mixtures thereof in an amount sufficient to convert low molecular weight colored components in the filtered sugar juice into compounds of a molecular weight sufficiently high that they can be separated from the filtered sugar juice by ultrafiltration, and © ultrafiltering the chemically treated sugar juice obtained in step (b) to provide a retentate containing the high molecular weight compounds and a permeate in the form of a purified sugar juice concentrate.'

12. A method as in claim 1, wherein said chemical added to said filtered sugar juice in step (b) includes a complexing agent.

14. A method as in claim 12, wherein said complexing agent is aluminum sulphate.

Linkie

En voor complexing agents:

Hiero

Hopelijk heb je hier wat aan.

#3

ernstjan91

    ernstjan91


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 januari 2010 - 23:14

Bedankt, ik zal het morgen even doorlezen. Hoop dat er bruikbare informatie instaat voor ons :D

#4

ernstjan91

    ernstjan91


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 januari 2010 - 16:27

an amount sufficient to convert low molecular weight colored components in the filtered sugar juice into compounds of a molecular weight sufficiently high that they can be separated from the filtered sugar juice by ultrafiltration, and © ultrafiltering the chemically treated sugar juice obtained in step (b) to provide a retentate containing the high molecular weight compounds and a permeate in the form of a purified sugar juice concentrate.'


Volgens mij is dat wel iets wat we kunnen gebruiken, maar waar komt het precies op neer?
Om componenten met een lage molmassa te scheiden van [en dan weet ik het verder niet meer]

#5

ernstjan91

    ernstjan91


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 januari 2010 - 19:25

Onze toa zei:
- Of het maakt de cellen van de suikerbiet kapot;
- Of het zorgt ervoor dat er meer suiker uit de biet wordt opgelost in het water

Is een van beide volgens jullie logisch? Die laatste zou kunnen, vanwegen ion-dipool bindingen

#6

eCihem

    eCihem


  • 0 - 25 berichten
  • 8 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 januari 2010 - 23:28

an amount sufficient to convert low molecular weight colored components in the filtered sugar juice into compounds of a molecular weight sufficiently high that they can be separated from the filtered sugar juice by ultrafiltration, and © ultrafiltering the chemically treated sugar juice obtained in step (b) to provide a retentate containing the high molecular weight compounds and a permeate in the form of a purified sugar juice concentrate.'


Volgens mij is dat wel iets wat we kunnen gebruiken, maar waar komt het precies op neer?
Om componenten met een lage molmassa te scheiden van [en dan weet ik het verder niet meer]

Een hoeveelheid die genoeg is om lage molmassa gekleurde componenten in de gefiltreerde suikersap om te zetten in componenten van een molmassa die hoog genoeg is zodat deze gescheiden kunnen worden van de gefiltreerde suikersap. Hierdoor krijg je uiteindelijk een oplossing met de hoge molmasse componenten en een oplossing in de vorm van pure suikersap. Dus dat je echt alleen de suikers overhoudt.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures