Springen naar inhoud

[scheikunde] Fermentatie vraag (havo 4)


  • Log in om te kunnen reageren

#1

AlexMichaels

    AlexMichaels


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 februari 2010 - 17:02

Dag chemicussen,
Ik heb aankomende week een practicumverslag over fermentatie. Zou iemand mij misschien een proefje of 3,4 kunnen vertellen dat met fermentatie te maken heeft. Ik zit overigens in Havo 4 van het voortgezet onderwijs. Met die proefjes bedoel ik dus gewoon opstellingen van proeven die te maken het met fermentatie, zoals evt voedingsstoffen in voedsel die je kunt ontleden m.b.v. fermentatie. Een proefje die ik zelf dan ook kan uitvoeren met beschikbare materiaal (een scheikundelab).

AlexanderBij voorbaat dank,
Alexander

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

jhullaert

    jhullaert


  • >1k berichten
  • 2337 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 februari 2010 - 21:28

Bij fermentatie van suiker met bakkersgist kan je een simpele proef doen.
Je voert de fermentatie uit in een grote erlen meyer met een kurk erop en een fijne slang erdoor. Die lijd je naar een grote proefbuis waar je Calcium- barium - of strontiumhydroxide in doet. Weet je wat je hier mee aantoont en wat er gevormd zal worden?

Met melkzuur moet ook wel iets te doen zijn.

#3

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3310 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 11 februari 2010 - 23:59

voeg yoghurt/yacult toe aan melk en zet het weg bij een 45 graadjes

oops JH had ook al zo'n opmerking gegeven.

Veranderd door ArcherBarry, 12 februari 2010 - 00:00

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures