[scheikunde] Fermentatie vraag (havo 4)

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 1

[scheikunde] Fermentatie vraag (havo 4)

Dag chemicussen,

Ik heb aankomende week een practicumverslag over fermentatie. Zou iemand mij misschien een proefje of 3,4 kunnen vertellen dat met fermentatie te maken heeft. Ik zit overigens in Havo 4 van het voortgezet onderwijs. Met die proefjes bedoel ik dus gewoon opstellingen van proeven die te maken het met fermentatie, zoals evt voedingsstoffen in voedsel die je kunt ontleden m.b.v. fermentatie. Een proefje die ik zelf dan ook kan uitvoeren met beschikbare materiaal (een scheikundelab).

AlexanderBij voorbaat dank,

Alexander

Berichten: 2.337

Re: [scheikunde] Fermentatie vraag (havo 4)

Bij fermentatie van suiker met bakkersgist kan je een simpele proef doen.

Je voert de fermentatie uit in een grote erlen meyer met een kurk erop en een fijne slang erdoor. Die lijd je naar een grote proefbuis waar je Calcium- barium - of strontiumhydroxide in doet. Weet je wat je hier mee aantoont en wat er gevormd zal worden?

Met melkzuur moet ook wel iets te doen zijn.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 5.238

Re: [scheikunde] Fermentatie vraag (havo 4)

voeg yoghurt/yacult toe aan melk en zet het weg bij een 45 graadjes

oops JH had ook al zo'n opmerking gegeven.
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates

Reageer