Springen naar inhoud

Moleculaire Gastronomie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3333 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 15 februari 2010 - 19:12

Ik vraag mij af,

Wie is er hetzij voor werk of studie, hetzij thuis bezig met Moleculaire gastronomie?

Ik zat dat boek van Kook en Chemist door te lezen en ik kwam weer op een paar leuke ideeŽn. Daarnaast volg ik ook een module over op de universiteit.

Heeft er iemand nog leuke recepten bedacht die hij/zij bekend wilt maken?

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

w_oute_r

    w_oute_r


  • >250 berichten
  • 654 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 februari 2010 - 23:49

Ik probeer me er meer in te verdiepen, maar ik vind er weinig tijd voor, helaas.

#3

Marjanne

    Marjanne


  • >1k berichten
  • 4771 berichten
  • VIP

Geplaatst op 20 februari 2010 - 10:34

Ik heb al een aantal recepten geprobeerd voor gasteters. Je moet de gezichten zien als je vertelt dat ze ¬īZalm in schuimige dropsaus¬ī te eten krijgen. :D
Als je dan over de chemie bij het koken vertelt, wordt het begrijpelijk. Het zijn allemaal lekkere recepten!

Ik heb te weinig kennis op dat vlak om zelf nieuwe gerechten te verzinnen. :oops:

#4

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3333 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 20 februari 2010 - 17:09

hier een receptje voor een lekker sorbet ijs

90g suiker
25g wodka
40g limoensap
180g water
5-7g (gepasteuriseerd) kippenei-eiwit (optioneel)

meng de ingrediŽnten m.u.v. het eiwit goed met elkaar en roer stevig tot al het suiker is opgelost. voeg de eiwit toe en roer het nogmaals.
Doe het mengsel in een draaiende ijsmachine en laat het een uurtje draaien. Nog een paar uur opstijven in de vriezer op -20 en geniet.

dit ijs is bijzonder smakelijk met een frisse riesling wijn of een wodka jus.

Volgende keer een liefdescake met verrassing.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures