Springen naar inhoud

Overdreven kristalisatie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

carharttguy

    carharttguy


  • >100 berichten
  • 116 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 februari 2010 - 16:38

Hallo,

Een tijdje geleden maakte ik een topic: Topic

Daar werd gezegd dat suiker niet de makkelijkste stof is om te kristaliseren. Nu, ik was op reis, en was die oplossing ook wat vergeten. Maar vandaag ging ik kijken in de kelder, ondertussen zijn we dus weken nadat ik die oplossing gemaakt heb.

Maar vanonder zijn een heel pak kristallen gekomen, van vanboven eigenlijk ook, het is al zeker een halve centimeter niet meer vloeibaar. Aan de zijkant beginnen er ook kristallen te groeien. Het lijkt alsof het 1 blok suiker gaat worden.

Hoe kan dit, en hoe komt dit?

alvast bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

w_oute_r

    w_oute_r


  • >250 berichten
  • 654 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 februari 2010 - 23:45

Suiker is nogal onvoorspelbaar. Het ene moment vormt het prachtige kristallen, terwijl het de andere keer een vieze stroop wordt. Dit zal heel erg temperatuurafhankelijk zijn, maar is moeilijk te regelen. Vermoedelijk bevat je oplossing genoeg plekken om kristallisatie te beginnen. De langzame verdamping van je oplossing zal ertoe geleid hebben dat de oververzadigde suikeroplossing tijd vond om te kristalliseren.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures