Springen naar inhoud

aminozuren


  • Log in om te kunnen reageren

#1

mverdo

    mverdo


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 maart 2010 - 18:34

Hoe komt het dat sommige aminozuren, die met een aromatisch ring, UV-licht absorberen?
En zou ik hiermee dan eiwitconcentraties kunnen bepalen?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 06 maart 2010 - 22:37

Aromatische verbindingen hebben "geconjugeerde dubbele bindingen". De elektronen die zich in de moleculen over grotere afstanden kunnen verdelen verkleinen het energieverschil tussen volle en lege moleculaire orbitalen. Daardoor wordt de kleinste energie die een molecuul kan absorberen om een elektron aan te slaan ongeveer de orde van grootte van een UV photon.

Als een geconjugeerd systeem nog groter wordt, kan een stof zelfs een kleur krijgen: hij absorbeert dan zichtbaar licht.

Ja, het is mogelijk om hiermee concentraties vast te stellen, maar alleen als je naar 1 zuiver eiwit kijkt, en als de metingen niet door andere stoffen kunnen worden verstoord. Elk eiwit heeft een ander aantal aromatische aminozuren, dus elk eiwit heeft zijn eigen karakteristieke absorptie.

Veranderd door rwwh, 07 maart 2010 - 16:50


#3

mverdo

    mverdo


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 maart 2010 - 11:10

Bedankt voor de uitleg ^^

#4

Justien

    Justien


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 17 maart 2011 - 15:32

Kan het zijn dat je door het uitvoeren van een xantoprote´ne reactie kunt zien of het een aromatisch aminozuur is?

Bestaan er aromatische eiwitten?
Kan een eiwit ook reageren bij een xantoprote´ne reactie?

Mvg!

#5

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3310 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 17 maart 2011 - 20:52

voor zover ik het weet bestaan er geen aromatische eiwitten in de zin van 100% uit aminozuren met aromatische ringen nog aroma's die volledige eiwitten zijn.

Wel kunnen peptides smaak be´nvloeden, kijk maar naar aspertaam of MSG.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures