[scheikunde] suiker aantonen

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 4

[scheikunde] suiker aantonen

Hoi

Ik wil graag suiker aantonen voor een proef, maar hoe kan ik dat het beste doen?

als ik bijvoorbeeld cola heb en dan suiker wil aantonen, kan ik dit dan verhitten, zodat de suiker overblijft?

Ik hoop dat ik snel antwoord krijg ;)

Re: [scheikunde] suiker aantonen

Je kunt het proeven :P , maar dat zul je wel niet bedoelen.

Kijk eens op de volgende links.

Het kan met teststrookjes

http://www.marianum.nl/natuurkunde/Nieuwe%...HV3/Periode%202

Of met chemische test zoals bijvoorbeeld:

/PDF/praktikum%20aantoningsreacties.pdf

http://www.thuisexperimenteren.nl/science/...ing/fehling.htm

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 5.238

Re: [scheikunde] suiker aantonen

Voor producten als cola zal je het product een tijdje moeten koken in een zuur millieu (heb je bij cola dus al). Anders zal je niet veel reactie vinden.

sacharose is geen reducerend suiker, bij koken met zuur valt het uit elkaar (langzaam) in glucose en fructose.
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates

Berichten: 50

Re: [scheikunde] suiker aantonen

Als je wilt aantonen dat er suiker in een product zit kan je dit het best doen door een clinistick te gebruiken hiermeen kan je aantoenen hoeveel suiker er in een product zit...Dit is makkelijk te verkrijgen bij de apotheker.

Normaal dienen deze sticks voor glucose in bloed of urine te meten maar je kan het evengoed doen met voedingswaren

Berichten: 4

Re: [scheikunde] suiker aantonen

oke dankjewel voor de reacties ;)

ik zal wel eens even wat uitproberen

Reageer