[scheikunde] zoetheid
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 13
[scheikunde] zoetheid
Hallo,
Ik zit in 6vwo en moet een practicum doen voor scheikunde. Ik kom echter niet uit de volgende opdracht. Ik heb eigenlijk geen idee hoe ik zoetheid moet aantonen?
Bepaal welke stof zoeter is: sacharose of glucose. Bepaal ook hoeveel maal zoeter de ene stof is dan de andere.
Ik hoop dat jullie mij misschien konden helpen?
Alvast bedankt!
groetjes
Ik zit in 6vwo en moet een practicum doen voor scheikunde. Ik kom echter niet uit de volgende opdracht. Ik heb eigenlijk geen idee hoe ik zoetheid moet aantonen?
Bepaal welke stof zoeter is: sacharose of glucose. Bepaal ook hoeveel maal zoeter de ene stof is dan de andere.
Ik hoop dat jullie mij misschien konden helpen?
Alvast bedankt!
groetjes
- Berichten: 4.771
Re: [scheikunde] zoetheid
Ik denk dat je dit door zelf vergelijken moet doen. Ik zou geen andere manier weten.
Heb je al eens gegoogeld op ´smaaktest zoetheid´?
Heb je al eens gegoogeld op ´smaaktest zoetheid´?
-
- Berichten: 13
Re: [scheikunde] zoetheid
Oké wel bedankt!
Ik heb gegoogled op 'smaaktest zoetheid' maar niet iets relevants kunnen vinden.
misschien iemand anders met een oplossing?
Ik heb gegoogled op 'smaaktest zoetheid' maar niet iets relevants kunnen vinden.
misschien iemand anders met een oplossing?
-
- Berichten: 16
Re: [scheikunde] zoetheid
Voor zover ik weet is 'zoetheid' niet te meten, aangezien niet bekend is hoe de smaak 'zoet' nou precies werkt.
Dit is een theorie.
Kijk eens naar de structuur van sacharose en glucose, misschien valt er iets op.
Dit is een theorie.
Kijk eens naar de structuur van sacharose en glucose, misschien valt er iets op.
-
- Berichten: 13
Re: [scheikunde] zoetheid
bedankt!
ik zal het idd d.m.v. vergelijken moeten oplossen.
ik zal het idd d.m.v. vergelijken moeten oplossen.
- Berichten: 6.853
Re: [scheikunde] zoetheid
Zelfs met proeven is het niet eenvoudig. In principe zul je moeten proberen oplossingen te maken van de twee stoffen die precies even zoet zijn. Daarna is de concentratieverhouding de omgekeerde van de verhouding van de zoetkracht.
Complicatie is dat de verhouding geen constante is: als je de eerste concentratie anders kiest, kun je op een andere verhouding stuiten.
Ik geloof dat men in de praktijk vaak vergelijkt met 2% sucrose.
Complicatie is dat de verhouding geen constante is: als je de eerste concentratie anders kiest, kun je op een andere verhouding stuiten.
Ik geloof dat men in de praktijk vaak vergelijkt met 2% sucrose.
-
- Berichten: 306
Re: [scheikunde] zoetheid
Bekijk deze site maar eens, net boven "deel B: Intensieve zoetstoffen" ,
daar staat de verhouding van zoetheid tussen verschillende zoetstoffen!
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...&art_id=5942#6b
daar staat de verhouding van zoetheid tussen verschillende zoetstoffen!
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...&art_id=5942#6b