Springen naar inhoud

Welke meetmethoden gebruiken?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Blaatgast_CF

    Blaatgast_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 maart 2010 - 16:16

Hallo!

Ik zit op stage momentteel, en ik werk aan een opdracht over gehydroliseerd plantenmateriaal. Tijdens de hydrolyse en voorbewerking komen er veel inhibitors los in het mengsel, en die moet ik ook detecteren.
Het is de bedoeling dat dit hydrolysaat wordt gefermenteerd door gisten.
Ik heb een aantal stoffen die ik wil meten, ook tijdens de fermentatie van het hydrolysaat.
Suikers:
Glucose, Xylose, Arabinose, Mannose. --}} Deze wil ik met HPLC meten.

Inhibitors.
Nu komt het;
Inhibitors zijn verdeld in de volgende groepen.

Carboxylic acids
-Acatic acid

Furans
- Furfural & 5-Methoxyfurfural

Phenolic compounds
- phenol etc.


Nu is de vraag, hoe kan ik deze stoffen het beste meten?
Kan ik bijvoorbeeld het totaal aantal phenolic compounds en het totaal aantal Furans meten ergens mee? Of is dat alleen per stof?
En hoe meet ik de zuurconcentratie van de carboxylic acids? En hoe onderscheid ik de acetic acid daar weer van ?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3310 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 24 maart 2010 - 20:03

Phenolic compounds bevatten allen een of meerdere aromatische ringen. Die zijn makkelijk met HPLC-MS op te sporen en veel kan je daarmee ook identificeren.

www.phenol-explorer.eu zal je bij de identificatie kunnen helpen.

de specifieke kolom van de (U)HPLC mag jij zelf opzoeken.

total phenolic count kan bepaald worden met folin-Ciocalteu reagent.

azijnzuur is een vluchtig vetzuur. welk apparaat eventueel gekoppeld aan MS kan vluchtige stoffen opspeuren? Wat gebeurd er bij vet als de ketenlengte groter wordt?

voor je furforallen (ga je spelen met malliard?) kan dit artikel je misschien helpen. Als je hem niet snel kan krijgen moet je het hier even posten.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures