VNCI: Chemie viert 1 april

Reageer
Gebruikersavatar
Beheer
Berichten: 5.917

VNCI: Chemie viert 1 april

Alhoewel chemie zich normaliter bezighoudt met existentiële vragen en mondiale uitdagingen, blijkt er op 1 april ook ruimte te zijn voor luchtigere zaken. We hebben daarom drie in het oog springende 1-aprilgrappen uit de chemie verzameld.


Invisulux

Verf- en chemiebedrijf AkzoNobel maakt bekend dat het de onzichtbaarheidsverf Invisulux heeft ontwikkeld. Om dat te realiseren heeft professor Proli 'een speciaal molecuul gecreëerd dat het zichtbare deel van het elektromagnetische spectrum manipuleert, zodat licht er dwars doorheen kan vallen.' Vermoedelijk zijn in de lokale verfwinkel de blikken met Invisulux even goed zichtbaar als de verf zelf.


Cruiseschip na behandeling met Invisulux (impressie)

Afbeelding


NanoBoost

Ook onzichtbaar is het intelligentieverschil tussen Chinezen en Nederlanders. Alvast, als het aan de populair-wetenschappelijke website Kennislink ligt. Zij testen met hun lezers NanoBoost, een drankje dat via nanodeeltjes de communicatie tussen neuronen in de hersenen stimuleert en zo de dorstige gebruiker slimmer maakt. In China vindt de afwasmiddelgroene drank al gretig aftrek, en vandaag kunnen de door Kennislink gerecruteerde proefpersonen NanoBoost nuttigen en via een iq-test nagaan of hun intelligentie is toegenomen. In onderstaande video laat websiteredacteur Sven de Jong alvast hoopvolle resultaten zien bij eigen gebruik.


<object width="640" height="385"><param name="movie" value=" name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>


Natural Science

De prominente wetenschapsbladen Nature en Science hebben eindelijk de handen ineen geslagen en gaan vanaf vandaag gemeenschappelijk door het leven. Het nieuwe blad, dat Natural Science of Scientific Nature gedoopt wordt, komt alleen online beschikbaar, waaronder op de nieuwe Apple iPad. Lezers kunnen via Skype direct met de auteurs bellen, en het peer review-systeem gebeurt vanaf heden door de lezers. Voordat het blad gemaakt wordt, verschijnen alle ingezonden artikelen namelijk op een aparte website. Hier kunnen bezoekers tegen betaling op hun favoriete artikelen stemmen. De eerste 100 abonnees van het nieuwe blad krijgen als welkomstcadeau, jawel, een gratis scan van hun DNA.


Cover van de eerste editie van Natural Science

Afbeelding


Bron: VNCI, via Inge

Reageer