Witte Wijn

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 16

Witte Wijn

Beste mensen,

voor een opdracht ben ik bezig met het kwantitatief bepalen van het sulfietgehalte in witte wijn. Tijdens deze bepaling viel mij op dat, na toevoeging van natronloog aan de witte wijn, de oplossing meer geel kleurde.

Kan iemand mij vertellen wat hier gebeurd kan zijn?

Groet en alvast bedankt,

Arian

Re: Witte Wijn

Wijn is van huis uit zuur, loog erbij en het gaat naar alkalisch.

En dan ken je het begrip indicator nog.

Dit zou genoeg moeten zijn om de vraag te beantwoorden. ;)

Berichten: 16

Re: Witte Wijn

Kun je misschien wat specifieker zijn, Gerard?

Wat gebeurt er in de oplossing dat deze zo duidelijk geel kleurt?

Re: Witte Wijn

Er zitten (kleur)stoffen in die als een indicator van kleur veranderen.

Kijk eens op deze link: http://info.wijn.org/Wijn/DigiFolderDXS.ns...32?OpenDocument

De zuurtegraad is ook van invloed op de kleur (op de antocyaninen). Dat is te zien wanneer je azijn op de rode kool doet

Bron: http://shop.wijn.org/Wijn/DigiFolderDXS.ns...125702800780C06

Berichten: 16

Re: Witte Wijn

Dank Gerard, ik weet voldoende!

Reageer