Witte Wijn
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
-
- Berichten: 16
Witte Wijn
Beste mensen,
voor een opdracht ben ik bezig met het kwantitatief bepalen van het sulfietgehalte in witte wijn. Tijdens deze bepaling viel mij op dat, na toevoeging van natronloog aan de witte wijn, de oplossing meer geel kleurde.
Kan iemand mij vertellen wat hier gebeurd kan zijn?
Groet en alvast bedankt,
Arian
voor een opdracht ben ik bezig met het kwantitatief bepalen van het sulfietgehalte in witte wijn. Tijdens deze bepaling viel mij op dat, na toevoeging van natronloog aan de witte wijn, de oplossing meer geel kleurde.
Kan iemand mij vertellen wat hier gebeurd kan zijn?
Groet en alvast bedankt,
Arian
Re: Witte Wijn
Wijn is van huis uit zuur, loog erbij en het gaat naar alkalisch.
En dan ken je het begrip indicator nog.
Dit zou genoeg moeten zijn om de vraag te beantwoorden.
En dan ken je het begrip indicator nog.
Dit zou genoeg moeten zijn om de vraag te beantwoorden.
-
- Berichten: 16
Re: Witte Wijn
Kun je misschien wat specifieker zijn, Gerard?
Wat gebeurt er in de oplossing dat deze zo duidelijk geel kleurt?
Wat gebeurt er in de oplossing dat deze zo duidelijk geel kleurt?
Re: Witte Wijn
Er zitten (kleur)stoffen in die als een indicator van kleur veranderen.
Kijk eens op deze link: http://info.wijn.org/Wijn/DigiFolderDXS.ns...32?OpenDocument
De zuurtegraad is ook van invloed op de kleur (op de antocyaninen). Dat is te zien wanneer je azijn op de rode kool doet
Bron: http://shop.wijn.org/Wijn/DigiFolderDXS.ns...125702800780C06
Kijk eens op deze link: http://info.wijn.org/Wijn/DigiFolderDXS.ns...32?OpenDocument
De zuurtegraad is ook van invloed op de kleur (op de antocyaninen). Dat is te zien wanneer je azijn op de rode kool doet
Bron: http://shop.wijn.org/Wijn/DigiFolderDXS.ns...125702800780C06