koffie diesel

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 2

koffie diesel

Hallo,

Ik kwam laatst op internet een artikel tegen van iemand die biodiesel wist te maken van koffiedrap. Nu ben ik zelf voor school bezig met een project om hetzelfde te bereiken. Maar wij zijn Automotive studenten en geen scheikundige.

Heeft er iemand verstand van het omzetten van Drap naar Bio-diesel? We hebben het een en ander gevonden over het omzetten dmv ethers. Maar hoe werkt dit?

Thanx!

Adios,

Midas Afbeelding

Gebruikersavatar
Berichten: 560

Re: koffie diesel

Is het misschien mogelijk dat je een link plaatst naar het artikel en/of van het geen wat je hebt gevonden over de omzetting mbv ethers.

Misschien kunnen we je dan wat beter op weg helpen. Dit is niet echt genoeg info om mee te werken naar mijn idee

Berichten: 2

Re: koffie diesel

hallo,

oke daar had ik niet aan gedacht.

bij deze de link:

http://www.chemistryland.com/Biodiesel/Cof...ieselCoffee.htm

Alvast bedankt,

Midas

Berichten: 65

Re: koffie diesel

Eigenlijk heel simpel: koffiebonen bevatten olie, het is deze olie die omgezet wordt in biodiesel. De ether (of een ander solvent) heb je dan nodig om je olie te extraheren uit je drap.

Je kan dan wel enkel drap gebruiken die ik een papieren koffiefilter heeft gezeten en geen drap die zo in heet water geroerd is (zoals in vele scandinavische en oost europese landen) want dan is er reeds de meeste olie uit ge-extraheerd met je hete water (de koffie is dus gezonder in Scandinavië :) )

Begin dus maar met gebruikte Senseo-pads te verzamelen en open te scheuren ;)

Groeten

Nelis

Berichten: 654

Re: koffie diesel

het is drab 8-)
Dat is een erg zinvolle bijdrage aan de discussie...

Vandaag toevallig in de Volkskrant: DSM heeft een nieuwe techniek bedacht om van plantaardig afval (maïsbladeren, GFT etc) bioethanol te maken. Alhoewel geen biodiesel, is het zeker een biobrandstof.

http://www.volkskrant.nl/action?action=log...hanol_uit_afval

Reageer