Springen naar inhoud

[scheikunde] brix waarde in sap


  • Log in om te kunnen reageren

#1

hinamori

    hinamori


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 mei 2010 - 20:59

birx waarde is en maat voor de hoeveelheid opgeloste suiker in een waterige vloeistof en geeft aan hoeveel massa-procent van de vloeistof uit sacharose bestaat.

waarom is het belangrijk om de brix waarde te bepalen van een sap? heeft de brix waarde effect op de gezondheid van de mens?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

vos32

    vos32


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 mei 2010 - 22:41

9 kansen op 10 toegevoegde suikers en de verkoopsnaamgeving

http://eur-lex.europ...469106:cs&page=

Overeenkomstig aanvullende aantekening (GN) 5 b) bij hoofdstuk 20 van de gecombineerde nomenclatuur hebben vruchtensappen waaraan zoveel suiker is toegevoegd dat zij minder dan 50 gewichtspercenten vruchtensap bevatten hun natuurlijke staat van vruchtensap verloren en kunnen zij daarom niet onder post 2009 worden ingedeeld. Het gehalte aan toegevoegde suiker moet worden bepaald volgens de brixwaarde, die onder meer afhangt van het suikergehalte van deze producten.


b) vruchtensappen met toegevoegde suiker, met een brixwaarde van niet meer dan 67, die minder dan 50 gewichtspercenten vruchtensap bevatten, verliezen hun oorspronkelijke karakter van vruchtensappen als bedoeld bij post 2009.






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures