Springen naar inhoud

[scheikunde] Extractie capsa´cine uit pepers


  • Log in om te kunnen reageren

#1

MerryStrawberry

    MerryStrawberry


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 juni 2010 - 18:35

hoi allemaal,
voor een bepaald vak mag ik zelf een practicum bedenken. Het leek mij leuk om de scherpheid van pepers te bepalen door de concentratie capsa´cine in de pepers te bepalen. Nu weet ik alleen niet hoe ik het capsa´cine uit de pepers kan extraheren en of het dan meteen geschikt is om door een HPLC te doen of dat ik nog allerlei voorbereidingen aan mijn monster moet doen...
Ik hoop dat iemand suggesties heeft!
Groetjes,
Mirjam

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 15 juni 2010 - 18:37

Google maar eens op soxhlet. ;)

#3

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 15 juni 2010 - 18:53

Google vindt dit maar nog veel meer:
http://chem.divched....mple06/p266.pdf

en in wiki:
http://en.wikipedia..../Scoville_scale





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures