Piperine
Moderator: ArcherBarry
-
- Berichten: 3
Piperine
Zou iemand mijn misschien kunnen uitleggen hoe ik piperine uit peper kan halen?
Ik ben al een poosje opzoek naar een methode waar mee ik van die mooie kristallen kan
maken die ook op Wikipedia staan ik heb al een aantal dingen geprobeerd
(alcohol en dichloormethaan) maar het wil maar niet lukken :'(
ik krijg alleen maar olie achtige substanties die ik niet uitgekristalliseerd krijg.
Iemand ideeën ?
Alvast bedankt,
Jeroen
Ik ben al een poosje opzoek naar een methode waar mee ik van die mooie kristallen kan
maken die ook op Wikipedia staan ik heb al een aantal dingen geprobeerd
(alcohol en dichloormethaan) maar het wil maar niet lukken :'(
ik krijg alleen maar olie achtige substanties die ik niet uitgekristalliseerd krijg.
Iemand ideeën ?
Alvast bedankt,
Jeroen
-
- Berichten: 65
Re: Piperine
Je hebt inderdaad waarschijnlijk ook de olie uit de peper geextraheerd
Kijk hier eens:
http://courses.chem.psu.edu/chem36/Chem36H...%20Piperine.pdf
Waarschijnlijk kan je je huidige extract nog gebruiken door het met de basische EtOH te extaheren.
Groeten
Kijk hier eens:
http://courses.chem.psu.edu/chem36/Chem36H...%20Piperine.pdf
Waarschijnlijk kan je je huidige extract nog gebruiken door het met de basische EtOH te extaheren.
Groeten
- Berichten: 11.177
Re: Piperine
En is van zichzelf ook niet basisch, er moet loog in. En ja dat lost op
- Berichten: 421
Re: Piperine
Als het lukt, wel graag paar foto's laten zien.
Ik ben wel benieuwd.
Ik ben wel benieuwd.
-
- Berichten: 3
Re: Piperine
Ik had de olie al weggegooid na dat het een half jaar op me kamer had gestaan
en nogal wat stof had gevangen
Dus ik dacht begin gewoon opnieuw, volgens je pdf-je
"Extraction:
Place 10.0 g of pure ground pepper and 20 mL of CH2Cl2 into a 100 mL 19/38 round bottom
flask with a magnetic stir bar. Attach a water condenser to the top of the flask and allow water to
run through it to condense the CH2Cl2 vapors while refluxing the solution for 20 min. After
cooling the flask, use vacuum filtration with a Büchner funnel and filter paper to filter out the
pepper grounds. Wash the grounds with10 mL CH2Cl2 and save two drops of the filtrate for TLC
analysis."
Want ik heb nog CH2Cl2 staan.
Maar als ik het met volgens "The common procedure" doe kan iemand mij misschien vertellen
of ik voor de EtOH gewoon spiritus kan gebruiken ? of mag er geen <3% methanol en 12% water
in zitten. En weet iemand hoe veel KOH er dan in moet wat als ik het gewoon verzadig dan zit er
veel meer in dan als met de 95% lijkt mij
en is het mogelijk NaOH in plaats van KOH ?
en nogal wat stof had gevangen
Dus ik dacht begin gewoon opnieuw, volgens je pdf-je
"Extraction:
Place 10.0 g of pure ground pepper and 20 mL of CH2Cl2 into a 100 mL 19/38 round bottom
flask with a magnetic stir bar. Attach a water condenser to the top of the flask and allow water to
run through it to condense the CH2Cl2 vapors while refluxing the solution for 20 min. After
cooling the flask, use vacuum filtration with a Büchner funnel and filter paper to filter out the
pepper grounds. Wash the grounds with10 mL CH2Cl2 and save two drops of the filtrate for TLC
analysis."
Want ik heb nog CH2Cl2 staan.
Maar als ik het met volgens "The common procedure" doe kan iemand mij misschien vertellen
of ik voor de EtOH gewoon spiritus kan gebruiken ? of mag er geen <3% methanol en 12% water
in zitten. En weet iemand hoe veel KOH er dan in moet wat als ik het gewoon verzadig dan zit er
veel meer in dan als met de 95% lijkt mij
en is het mogelijk NaOH in plaats van KOH ?