[scheikunde] neutralisatie van witte wijn
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 1
[scheikunde] neutralisatie van witte wijn
Hey, ik heb een probleempje, ik heb net m'n vakantietaak moeten afgeven en ik kon 3 vragen niet i.v.m. witte wijn, en ik zou deze graag weten...
ze waren:
- Bij de neutralisatie van 5,0 ml witte wijn, heeft men 7,6 ml NaOH 0,10 M nodig.
Wat is het zuurgehalte van de wijn in g/l H2SO4
- dezelfde als hierboven maar 6,3 ml NaOH 0,10 M
- dezelfde als hierboven maar 8,6 ml NaOH 0,10 M
Alvast bedankt!!
ze waren:
- Bij de neutralisatie van 5,0 ml witte wijn, heeft men 7,6 ml NaOH 0,10 M nodig.
Wat is het zuurgehalte van de wijn in g/l H2SO4
- dezelfde als hierboven maar 6,3 ml NaOH 0,10 M
- dezelfde als hierboven maar 8,6 ml NaOH 0,10 M
Alvast bedankt!!
- Berichten: 4.771
Re: [scheikunde] neutralisatie van witte wijn
Wat heb je zelf al bedacht?
En welke reacties )vergelijkingen) treden er op?
En welke reacties )vergelijkingen) treden er op?