Springen naar inhoud

[scheikunde] neutralisatie van witte wijn


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Mioso

    Mioso


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 augustus 2010 - 13:53

Hey, ik heb een probleempje, ik heb net m'n vakantietaak moeten afgeven en ik kon 3 vragen niet i.v.m. witte wijn, en ik zou deze graag weten...

ze waren:

- Bij de neutralisatie van 5,0 ml witte wijn, heeft men 7,6 ml NaOH 0,10 M nodig.
Wat is het zuurgehalte van de wijn in g/l H2SO4

- dezelfde als hierboven maar 6,3 ml NaOH 0,10 M

- dezelfde als hierboven maar 8,6 ml NaOH 0,10 M

Alvast bedankt!!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Marjanne

    Marjanne


  • >1k berichten
  • 4771 berichten
  • VIP

Geplaatst op 16 augustus 2010 - 17:16

Wat heb je zelf al bedacht?

En welke reacties )vergelijkingen) treden er op?





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures