[scheikunde] neutralisatie van witte wijn

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 1

[scheikunde] neutralisatie van witte wijn

Hey, ik heb een probleempje, ik heb net m'n vakantietaak moeten afgeven en ik kon 3 vragen niet i.v.m. witte wijn, en ik zou deze graag weten...

ze waren:

- Bij de neutralisatie van 5,0 ml witte wijn, heeft men 7,6 ml NaOH 0,10 M nodig.

Wat is het zuurgehalte van de wijn in g/l H2SO4

- dezelfde als hierboven maar 6,3 ml NaOH 0,10 M

- dezelfde als hierboven maar 8,6 ml NaOH 0,10 M

Alvast bedankt!!

Gebruikersavatar
Berichten: 4.771

Re: [scheikunde] neutralisatie van witte wijn

Wat heb je zelf al bedacht?

En welke reacties )vergelijkingen) treden er op?

Reageer