Springen naar inhoud

"Eiwitbepaling volgens Bradford."


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Daphneee

    Daphneee


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 15 september 2010 - 08:00

op school doe ik volgende week een eiwitbepaling volgens bradford.
daarbij begruiken we de coomassie blue.
wanneer de kleurstof onder zure omstandigheden aan het eiwit bindt.
word de maximum absorptie hoger.
voor het binden is die 465 nm en na het binden 595 nm.
ik zou graag willen weten hoe dat kan.
kan iemand mij dit uitleggen?

???????????????

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Hovinsj1

    Hovinsj1


  • >100 berichten
  • 125 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 september 2010 - 09:12

Zie hieronder:

http://www.science.s...3/Bradford.html

Het heeft te maken met de verschillende geprotoneerde vormen van Coomassie. Gebonden aan het eiwit heeft het een andere geprotoneerde vorm dan in zure oplossing en daardoor andere optische eigenschappen.

sjouke





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures