Springen naar inhoud

[scheikunde] Berekeningsformule gehalte reducerende suikers


  • Log in om te kunnen reageren

#1

devilanne

    devilanne


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 oktober 2010 - 21:50

Hoi,

ik moet voor mijn opleiding het gehalte reducerende suikers in vruchtendranken bepalen met behulp van spectrometrie. Met DNSA-reagens. De standaardoplossing en DNSA-reagens bij elkaar voegen, verwarmen, afkoelen, demiwater erbij en meten bij 540 nm in de spectrofotometer. Alleen begrijp ik twee dingen niet. Waarom moet ik het verwarmen (100 graden), en hoe leid ik de berekeningsformule voor het gehalte reducerende suikers af?
Als iemand me hiermee kan helpen zou dat superfijn zijn, 'k snap er niks meer van!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

ajonker

    ajonker


  • >250 berichten
  • 306 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 oktober 2010 - 10:05

Je moet verwarmen om de reactie tussen het DNSA reagens en de suiker op gang te brengen, te laten verlopen en te versnellen, anders kunnen er nevenreacties met DNSA optreden o.a. met luchtzuurstof!

De DNSA reageert 1 op 1 met de aldehyde groep van de suiker! Ik neem aan dat je nu wel de berekeningsformule kunt opstellen........

Bekijk anders deze site eens!

http://www.eng.umd.e...ch485/lab4a.htm

#3

devilanne

    devilanne


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 oktober 2010 - 22:37

Dankjewel! Ik denk wel dat het zo gaat lukken ja!

#4

ycrep1993

    ycrep1993


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 november 2010 - 08:40

Ook saxion? Die proef moest ik laatst ook doen :P





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures