Springen naar inhoud

Vrijmaken van eiwit uit zuivelproducten ::


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Bartels

    Bartels


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 12 december 2005 - 12:44

Hallo! :D :roll:

Als Scheikunde proef moet ik onderzoeken of in magere, halfvolle en volle melk dezelfde verhouding caseine en lactalbumine/lactoglobuline aanwezig zijn. Hiervoor moet ik eerst op zoek naar proefbeschrijvingen voor het vrijmaken van eiwit uit zuivelproducten. Deze heb ik nog niet goed kunnen vinden! :P Dus als iemand iets weet?! Alvast bedankt!

P.S.

Wel weet ik al dat je lactalbumine en lactoglobuline kunt verkrijgen door caseinevrije 'melk' te verhitten... :D

~ Bartels. :P

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8247 berichten
  • VIP

Geplaatst op 12 december 2005 - 16:14

eiwitten zijn te bepalen op zeer verschillende manieren. Ik raad je aan om met het in en uitzouten van deze eiwitten bezig te gaan.

albuminen en globulinen zijn eenvoudig te scheiden door gebruik te maken van verschillende zoutconcentraties. Gebruik hiervoor als zout ammoniumsulfaat.
"Meep meep meep." Beaker





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures