Springen naar inhoud

bieren


  • Log in om te kunnen reageren

#1

biertje_CF

    biertje_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 oktober 2010 - 14:37

Hey, ik zit in mijn laatste jaar chemie en ik moet het suikergehalte uit bier bepalen. Heeft er iemand voorstellen welke bieren ik kan vergelijken waar dit het best bij gaat. Had zelf gedacht aan duvel doordat ze hier nogal wat suiker toevoegen.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

joerian

    joerian


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 oktober 2010 - 18:29

Ik zal als ik jouw was verschillende typen bieren gebruiken. Zoals bokbier en dubbelbok. Zo zie je daartussen de verschillen

#3

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3322 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 26 oktober 2010 - 18:42

Ik twijfel of je tussen die 2 verschil zal vinden Bok en dubbelbok lijken eigenlijk teveel op elkaar.

Een leuke reeks zal bijvoorbeeld zijn:

pilsner
dortmunder (gulpener bijvoorbeeld) of Palm
geuze (heeft ook melkzuur fermentatie)
kriek (heeft ook melkzuur fermentatie)
(leffe) blond
(leffe) dubbel (heeft zeker rest suiker)
(leffe) trippel
Grand Prestige --> zeker "rest" suiker
oud bruin (zeker gezoet met caramel)

Ik denk niet dat duvel veel rest suikers heeft. de smaak is niet zo zeer zoet. Ik denk zelf dat ze bij Duvel een hoger stamwort gehalte brouwen en dan laten vergisten tot een 9 a 10% en dan wat verdunnen.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#4

SheldonCooper

    SheldonCooper


  • >25 berichten
  • 74 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 26 oktober 2010 - 18:45

Als ik jou was zou ik bieren gebruiken van hetzelfde merk/soort, maar met een verschillend alcoholpercentage. Als je bijvoorbeeld La Trappe enkel, dubbel, trippel en quadrupel onderzoekt, kun je kijken of er een verband zit tussen alcoholpercentage en suikergehalte.
En zo kun je dan met een aantal verschillende merken kijken of er een verband zit tussen alcoholpercentage en suikergehalte.
I'm not crazy; my mother had me tested.

#5

Vreggie

    Vreggie


  • >250 berichten
  • 540 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 oktober 2010 - 07:39

Je zou verschillende types bier kunen testen.

Pilsner (Heineken, Grolsch etc)
Witbier (Hoegaarden etc.)
Kriek (Boon, Bellevue etc)
Geuze (Boon, Bellevue etc.)
Rosebier (Wittekerke etc.)
Ale (koninck, palm etc.)
Blond (Leffe, Achel etc.)
Dubbel (La trappe, leffe etc.)
Trippel (La trappe, leffe etc.)
Quadruppel (Chimay blauw, la trappe etc.)
Alt bier (diebels etc.)
Bokbier (grolsch, brand etc.)
Weizen (Erdinger etc.)
Oud bruin (Heineken, Grolsch etc.)

#6

ajonker

    ajonker


  • >250 berichten
  • 306 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 oktober 2010 - 10:06

Hier heb je een link naar de resultaten van een amerikaans onderzoek naar suikergehalte in bier:

http://www.battledia...r-and-diabetes/





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures