bieren

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 1

bieren

Hey, ik zit in mijn laatste jaar chemie en ik moet het suikergehalte uit bier bepalen. Heeft er iemand voorstellen welke bieren ik kan vergelijken waar dit het best bij gaat. Had zelf gedacht aan duvel doordat ze hier nogal wat suiker toevoegen.

Berichten: 4

Re: bieren

Ik zal als ik jouw was verschillende typen bieren gebruiken. Zoals bokbier en dubbelbok. Zo zie je daartussen de verschillen

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 5.238

Re: bieren

Ik twijfel of je tussen die 2 verschil zal vinden Bok en dubbelbok lijken eigenlijk teveel op elkaar.

Een leuke reeks zal bijvoorbeeld zijn:

pilsner

dortmunder (gulpener bijvoorbeeld) of Palm

geuze (heeft ook melkzuur fermentatie)

kriek (heeft ook melkzuur fermentatie)

(leffe) blond

(leffe) dubbel (heeft zeker rest suiker)

(leffe) trippel

Grand Prestige --> zeker "rest" suiker

oud bruin (zeker gezoet met caramel)

Ik denk niet dat duvel veel rest suikers heeft. de smaak is niet zo zeer zoet. Ik denk zelf dat ze bij Duvel een hoger stamwort gehalte brouwen en dan laten vergisten tot een 9 a 10% en dan wat verdunnen.
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates

Berichten: 74

Re: bieren

Als ik jou was zou ik bieren gebruiken van hetzelfde merk/soort, maar met een verschillend alcoholpercentage. Als je bijvoorbeeld La Trappe enkel, dubbel, trippel en quadrupel onderzoekt, kun je kijken of er een verband zit tussen alcoholpercentage en suikergehalte.

En zo kun je dan met een aantal verschillende merken kijken of er een verband zit tussen alcoholpercentage en suikergehalte.
I'm not crazy; my mother had me tested.

Berichten: 541

Re: bieren

Je zou verschillende types bier kunen testen.

Pilsner (Heineken, Grolsch etc)

Witbier (Hoegaarden etc.)

Kriek (Boon, Bellevue etc)

Geuze (Boon, Bellevue etc.)

Rosebier (Wittekerke etc.)

Ale (koninck, palm etc.)

Blond (Leffe, Achel etc.)

Dubbel (La trappe, leffe etc.)

Trippel (La trappe, leffe etc.)

Quadruppel (Chimay blauw, la trappe etc.)

Alt bier (diebels etc.)

Bokbier (grolsch, brand etc.)

Weizen (Erdinger etc.)

Oud bruin (Heineken, Grolsch etc.)

Berichten: 306

Re: bieren

Hier heb je een link naar de resultaten van een amerikaans onderzoek naar suikergehalte in bier:

http://www.battlediabetes.com/beer-and-diabetes/

Reageer