Springen naar inhoud

Koolhydraten en vetten


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Nielz073

    Nielz073


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 06 november 2010 - 12:29

Hoi, ik had een vraag betreffende mijn profielwerkstuk. Ik doe namelijk mijn profielwerkstuk over chocolade en hiervoor wil ik de hoeveelheden koolhydraten en vetten in witte, melk- en pure chocolade kwantitatief bepalen. Kan iemand mij vertellen hoe ik dit het beste kan doen?

Bij voorbaat dank!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 06 november 2010 - 13:34

Je dient de stoffen eerst te extraheren. Vetten zijn over het algemeen hydrofoob. Hoe zou je die uit chocolade kunnen halen?

Voor koolhydraten in de vorm van suikers geldt weer dat deze hydrofiel zijn, hoe zou je die uit chocolade kunnen halen?

#3

Nielz073

    Nielz073


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 07 november 2010 - 21:28

Allereerst bedankt voor je reactie.

Wat de vetten betreft, heb ik al gevonden dat de Soxhlet-extractie een mogelijke oplossing is. Ik heb alleen nog niet zo'n geweldig idee hoe dit in zijn werk gaat. En wat de koolhydraten betreft, met water? Maar goed, zou je dit evt. wat verder kunnen uitleggen? Ik heb namelijk kwantitatieve bepalingen nodig.

Bij voorbaat dank!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures