Springen naar inhoud

PO scheikunde


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Rubinho

    Rubinho


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 november 2010 - 11:35

Beste allemaal,

We willen graag weten hoe hoog het suikergehalte doorgaans is in witte zoete en droge wijn.
Hieronder de link voor de beschrijving van ons PO.

http://wetenschap.in...te-in-wijn.html

Zouden jullie misschien ook wat reactievergelijkingen kunnen bedenken, van reacties die optreden volgens de proefbeschrijving?

Bijvoorbaat veel dank!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Marjanne

    Marjanne


  • >1k berichten
  • 4771 berichten
  • VIP

Geplaatst op 09 november 2010 - 17:57

Op deze manier krijg je niet wat je hebben wilt. Wij gaan jouw PO hier niet afmaken...

Kom zelf eens met een opzetje voor de reactievergelijkingen, dan krijg je vanzelf hulp en aanvullingen.

#3

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 09 november 2010 - 19:19

Staat overigens een zware fout in dat voorschrift, aldehyden oxideren tot zuren, en dus niet reduceren.

#4

Rubinho

    Rubinho


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 januari 2011 - 22:46

We hebben ons PO uitgevoerd en hebben een paar dingen bedacht waarvan we jullie graag willen vragen of het juist is.

C=O +H2O <-> COOH + 2 H+ + 2 e-
|
H
Cu2+ + e- <-> Cu+

Zijn dit de juiste halfreacties voor de eerste reactie die plaats vind? Zie kopje Uitleg, in link van 1ste bericht.

Ook hebben we een grafiekje gemaakt over de hoeveelheid verschillende stoffen uit de buret die nodig was om het eindresultaat te bereiken, zie ook weer de link.

Geplaatste afbeelding

Dan hebben we nog een paar vragen. Wat wordt bedoeld met I3- ionen?
En we denken dat de overgebleven Cu2+ ionen, nadat deze zijn uitgereageerd met de aldehydegroep van glucose, zal reageren met de I- ionen van kaliumjodide.
Klopt dit?

Ik hoop dat jullie ons verder een beetje op weg kunnen helpen met welke reacties er plaats vinden, want dat is moeilijk af te leiden.

#5

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3324 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 11 januari 2011 - 23:42

http://nl.wikipedia.org/wiki/Jodide zal je jodide vraag beantwoorden

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures