Peterselie

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 3

Peterselie

Hallo

Ik moet voor mijn eindwerk chemie de 4 smaak componenten van peterselie zoeken ( naam/structuur/structuurformule en de eigenschappen van deze stoffen )

Ik heb al overal op het internet gezocht, met een laborant gebeld maar niemand kan mij helpen.

Ik hoop dat er hier wel iemand is die me een beetje op weg kan helpen!

Alvast bedankt,

Nena

Re: Peterselie

Deze link zou je een heel eind op weg moeten helpen.

http://www.koudecentraal.nl/documents/Peterselie.pdf

Berichten: 3

Re: Peterselie

Dankjewel !

Berichten: 7

Re: Peterselie

ik ben hier toevallig mee bezig met mijn profielwerkstuk,

Peterselie behoort tot de schermbloemenfamilie en is daarmee verwant aan anijs.

De smaak van Anijs wordt veroorzaakt door anethol, dit is een vluchtige ether en een fyto-oestrogeen.

Ik weet niet of je er nog wat aan hebt gezien de datum van de laatste post, maar misschien heb je er nog wat aan.

Reageer