[scheikunde] zoetstoffen aantonen
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 4
[scheikunde] zoetstoffen aantonen
ik moet voor school uitzoeken hoe je zoetstoffen in frisdrank moet gaan aantonen.
heeft iemand een idee hoe dit moet?
ik heb heel het internet afgestruind naar informatie maar het gaat over zoetstofen in het algemeen en niet over 1 zoetstof.
alvast bedankt.
heeft iemand een idee hoe dit moet?
ik heb heel het internet afgestruind naar informatie maar het gaat over zoetstofen in het algemeen en niet over 1 zoetstof.
alvast bedankt.
- Moderator
- Berichten: 5.238
Re: [scheikunde] zoetstoffen aantonen
Waarvoor worden zoetstoffen toegevoegd en wat voor stoffen worden dan toegevoegd?
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
-
- Berichten: 4
Re: [scheikunde] zoetstoffen aantonen
ik weet niet wat voor.
het gaat over zoetstoffen in het algemeen.
de zoetstoffen zitten al in de frisdrank die we moeten gaan onderzoeken.
het gaat over zoetstoffen in het algemeen.
de zoetstoffen zitten al in de frisdrank die we moeten gaan onderzoeken.
-
- Berichten: 677
Re: [scheikunde] zoetstoffen aantonen
Dat gebeurt normaal met vloeistofchtomatografie (HPLC)
Als je zoekt op de naam van de zoestof (acesulfaam K, saccharine, aspartaam, ...) en HPLC moet je normaal wel wat kunnen vinden. Het meeste zal wel in het Engels zijn.
Als je zoekt op de naam van de zoestof (acesulfaam K, saccharine, aspartaam, ...) en HPLC moet je normaal wel wat kunnen vinden. Het meeste zal wel in het Engels zijn.
- Moderator
- Berichten: 5.238
Re: [scheikunde] zoetstoffen aantonen
misschien slim om eerst ettiketten te gaan lezen. dan weet je waar je naar moet zoeken.
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates