Springen naar inhoud

[scheikunde] verschil smeltpunt salicylzuur en acetylsalicylzuu


  • Log in om te kunnen reageren

#1

judith1992

    judith1992


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 december 2010 - 16:32

Hallo,

zou iemand een idee hebben waarom het smeltpunt van acetylsalicylzuur (159)
hoger is dan dat van salicylzuur (136C) ?
Heeft dit iets te maken met de acetylgroep die erbij komt? Zoja, wat is de inlvloed hier dan van?

dank u wel!!
judith

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 08 december 2010 - 17:11

Wat weet je over het algemeen van de correlatie tussen molgewicht en smelt- en kookpunten?

#3

judith1992

    judith1992


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 december 2010 - 21:54

in het algemeen is het kookpunt en smeltpunt bij een hogere molmassa ook hoger, zou het antwoord echt zo simpel zijn?





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures