Springen naar inhoud

Bepaling suikergehalte in witte wijn


  • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

KarlijnElvira

    KarlijnElvira


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 december 2010 - 19:15

Hallo,

Voor school hebben wij een practicum waarbij wij de volgende opdracht moeten doen:

- Pipetteer 10,0 mL witte wijn
- Voeg 25 mL basische kopersulfaatoplossing toe
- doe een paar kooksteentjes in de erlenmeyer en verwarm zachtjes, laat het 5 minuten koken
- koelen
- voeg 10 mL 1M kaliumjodide-oplossing toe.
Voeg vervolgens voorzichtig in kleine porties met een maatcilinder toe: 50 mL 1 M zwavelzuuroplossing.

Er treed nu een zuur-base reactie op. Dan hierbij de vragen:

1: Leg duidelijk uit waarom deze oplossingen niet gepipetteerd heoven te worden.
2. geef de waarneming die wijst op een zuur-base reactie. (ik dacht zelf het ontstaan van CO2?)
3. geef de reactievergelijking die deze waarneming verklaart.


Kan iemand mij helpen met deze vragen?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Marjanne

    Marjanne


  • >1k berichten
  • 4771 berichten
  • VIP

Geplaatst op 09 december 2010 - 16:59

Dubbel posten is NIET toegestaan.

Lees de Algemene Regels dan eens... :x


Hier verder.

Topic gesloten.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures