[scheikunde] invloed van zouten op viscositeit
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 2
[scheikunde] invloed van zouten op viscositeit
Hallo
Wij doen voor ons profielwerkstuk onderzoek naar stoffen in verschillende shampoo's. In veel shampoo's zitten (o.a.) de zouten tinoxide en magnesiumchloride. Volgens verschillende bronnen hebben deze zouten invloed op de viscositeit van de shampoo. Hoe zit dit precies?
Wij dachten dat het misschien te maken had met een kleinere dichtheid die omgekeerd evenredig is met de viscositeit?
We hebben verschillende specialisten gevraagd maar niemand heeft een goede verklaring. Kan iemand ons helpen?
Wij doen voor ons profielwerkstuk onderzoek naar stoffen in verschillende shampoo's. In veel shampoo's zitten (o.a.) de zouten tinoxide en magnesiumchloride. Volgens verschillende bronnen hebben deze zouten invloed op de viscositeit van de shampoo. Hoe zit dit precies?
Wij dachten dat het misschien te maken had met een kleinere dichtheid die omgekeerd evenredig is met de viscositeit?
We hebben verschillende specialisten gevraagd maar niemand heeft een goede verklaring. Kan iemand ons helpen?