Springen naar inhoud

[scheikunde] Identificatie van aminozuren uit eiwitten


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Gast 123

    Gast 123


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 januari 2011 - 19:26

Hallo, ik zit in het 6e jaar en voor mijn GIP moeten we enkele labo's doen

Ik zou graag een labo doen waar ik aminozuren identificeer in eiwitten..

Kan iemand mij hiervoor een goede werkwijze geven?

alvast bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 17 januari 2011 - 21:29

Voor mij is je vraag niet helemaal duidelijk. Bijna alle eiwitten bevatten alle 20 verschillende natuurlijke aminozuren. Zeker als je geen gezuiverd eiwit hebt maar een "gewoon" mengsel dan zal dat gauw het geval zijn. Dat lijkt dus niet echt een leuke proef.

Bedoel je iets anders?

#3

Karen.N

    Karen.N


  • 0 - 25 berichten
  • 14 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 januari 2011 - 19:16

Misschien kun je werken met een spectrofotometer ?

tryptofaan (en tyrosine ook een beetje) absorberen bij 280 nm, daarmee kun je aantonen dat deze aminozuren zich in je eiwit bevinden. Je moet dan wel werken in kwartscuvetten (UV-spectrum)

Of is dit niet wat je zoekt?

#4

Napoleon1981

    Napoleon1981


  • >1k berichten
  • 2399 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 januari 2011 - 22:29

Met PITC kun je de aminozuren 1 voor 1 van een eiwit afhalen. Op deze manier kun je sequencen, en aantonen op welke aminozuren aanwezig zijn op welke plek. Of dit een geschikt project is laat ik in het midden.

#5

Gast 123

    Gast 123


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 januari 2011 - 15:39

Bedankt!
Met deze informatie kan ik wel wat doen! ;)

#6

martijntechno

    martijntechno


  • >25 berichten
  • 42 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 januari 2011 - 18:45

er is een heel bekende manier om dat te maken.

heeft te maken met de oersoep(maar ik weet niet of je over een lab beschrikt met alle benodigede)

moet je maar zoeken [oersoep en aminozuren]





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures