Springen naar inhoud

IngrediŽnten koffiebonen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Penelope_CF

    Penelope_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 februari 2011 - 15:44

Hallo!

Ik heb een vraag over koffiebonen.

Wanneer je koffiebonen maalt voel je dat er een vettig laagje achterblijft in de koffiemaler. Er zitten dus blijkbaar vet-achtige stoffen in koffie. Echter, bij het zetten van koffie los je koffiestoffen op in water, je filtreert dit en je hebt koffie (althans, bij de klassieke filtermethode). Hoe kan het dat er geen vetlaagje op de koffie drijft als er ook vettige stoffen in koffiebonen zitten?

Dat vroeg ik me opeens af [|:-)]
Ik hoop dat iemand me hier iets meer over kan vertellen.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

sradracer

    sradracer


  • >100 berichten
  • 157 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 februari 2011 - 13:57

google. 10 sec.

http://www.food-info...w-koffie.htm#A2

Het blijft dus achter in het filter.
Als je koffie zet zonder filter is het zo weinig dat het gewoon oplost in het hete water.

#3

Tsjerk

    Tsjerk


  • >100 berichten
  • 216 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 februari 2011 - 16:11

Moet je eens een "lekker" sterk bakkie zetten, dan zie je er duidelijk een olie laagje op drijven.

#4

Penelope_CF

    Penelope_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 februari 2011 - 12:37

Bedankt voor de reacties!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures