Springen naar inhoud

Aantonen van


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Lore77

    Lore77


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 februari 2011 - 19:42

Hallo

Ik ben al een tijdje op zoek naar een proefje om samen met lln sec ond TSO uit te voeren. Voeding en Wetenschappen hangen nauw samen en zou graag volgende proefjes uitvoeren:

- kan men zout aantonen? De exacte waarde is niet nodig, leuk zou zijn "veel"of "weinig". Na een zoektocht op het internet stel ik vast dat dit niet bestaat. Is dit correct?

- nitraat aantonen (veel/weinig) in een bereiding. Is dit mogelijk? Zo ja, welke testtrips kies ik hiervoor?

- ...eventueel bestaan er nog andere proefjes ??

P.S. Zetmeel en glucose aantonen reken ik niet mee....

Alvast bedankt.
Groetjes

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jooken

    Jooken


  • >250 berichten
  • 677 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 februari 2011 - 08:34

Zout kan je aantonen met de neerslag met zilvernitraat. Dit werkt bvb goed bij zoute chips: extraheer het zout met gedemineraliseerd water, filtreer af en voeg een zilvernitraatoplossing toe.

Nitraat en nitriet kan je colorimetrisch aantonen. Details hiervan zou ik moeten opzoeken.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures