Springen naar inhoud

[scheikunde] Lactose ontleden zonder lactase


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Thoek

    Thoek


  • 0 - 25 berichten
  • 15 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 april 2011 - 12:26

Ik heb met biologie een practicum uitgevoerd waarmee ik de glucose concentratie in melk moest bepalen na bepaalde behandelingen.

Ik heb 3 ml melk in verschillende oplossingen gedaan.
elke oplossing was 10 ml, de PH waarden van de oplossingen waren 1, 5, 7, 10, 14.
Deze oplossing heb ik verhit tot 80 graden en tot 38 graden.

Nu vind ik mijn resultaten een beetje vreemd, kan iemand zeggen of er mischien andere reacties plaatsvinden in melk bij deze omstandigheden?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 05 april 2011 - 15:12

Een van de resultaten zal zijn dat de melk ondrinkbaar wordt. Of bedoel je dat niet? Vage vraag, dus vaag antwoord.

#3

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3338 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 05 april 2011 - 16:12

wat zijn jou resultaten en wie heeft het protocol geschreven?

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#4

Thoek

    Thoek


  • 0 - 25 berichten
  • 15 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 06 april 2011 - 13:44

Sorry dat ik zo vaag was:
De methode heb ik nu hieronder staan, deze is geschreven door een klasgenoot van me.

1. Eerst wordt een Oplossing gemaakt met PH 1.
2. Bepaal nu de glucoseconcentratie in de melk, doe dit door middel van de glucosestrookjes.
De concentratie van 3 ml melk + de oplossing is 30% van de nu afgelezen concentratie.
3. In 3 reageerbuisjes wordt 7 ml van deze oplossing gedaan.
4. 1 van deze buisjes wordt in het reageerbuisrek gezet. Deze is dus op kamertemperatuur.
5. 1 van deze buisjes wordt verhit tot 38 graden Celsius.
6. 1 van deze buisjes wordt verhit tot 80 graden Celsius.
7. Als een reageerbuisje de juiste temperatuur heeft wordt 3 ml melk toegevoegd.
8. De buisjes worden een half uur(30 min) op temperatuur gehouden. Daarna worden de glucosestrookjes gebruikt om de glucoseconcentratie te bepalen.
9. De temperatuur, PH en glucoseconcentratie van de oplossing wordt genoteerd.
10. Herhaal stap 1-9 voor een oplossing met PH 3, 5, 7, 10, 12 en 14.
Gebruik voor de oplossingen met PH < 7 de zoutzuuroplossing.
Gebruik voor de oplossingen met PH > 7 de natronloog
Gebruikt voor de oplossing met PH = 7 normaal kraanwater.

De resultaten zijn de glucoseconcentraties.

#5

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3338 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 06 april 2011 - 16:56

heb je de pH gemeten van de melk/ph oplossingen? die zullen niet de waardes zijn die jij hebt aangegeven.

Daarnaast zit er in melk meer dan alleen lactose, wat voor reacties denk je dat er zal gebeuren naast hydrolyse van lactose?

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures