Springen naar inhoud

[scheikunde] zuiverheid maagzout


  • Log in om te kunnen reageren

#1

wwrules

    wwrules


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 april 2011 - 08:16

hey,

kan iemand ons helpen op deze vraag?

Bepaal de zuiverheid van maagzout via titratie? of halftitratie?

dankuwel

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 28 april 2011 - 16:36

De eerste vraag die je je nu moet stellen (aan bijvoorbeeld google, niet hier): wat is maagzout.

Veranderd door Fuzzwood, 28 april 2011 - 17:55


#3

wwrules

    wwrules


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 mei 2011 - 14:32

Eerst en vooral bedankt voor je reactie

Wel,
Maagzout is NaHCO3,
Ik weet nu ook al dat het zal splitsen in Na+ en HCO3-
HCO3- is dus een ampfolyt.

Zou het dus volgens deze methode werken?

1) Massa van maagzout afwegen
2) Titreren met NaOH tot equivalentiepunt
3) Titreren met HCl (er moet evenveel HCl als NaOH worden toegevoegd)
4) n = c * V c is de concentratie van NaOH of HCl en V het toegevoegde volume
5) m = n . M
6) m%

Alvast bedankt voor de hulp.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures