Springen naar inhoud

Citroenzuur splitsing!


  • Log in om te kunnen reageren

#1

LordJens

    LordJens


  • >25 berichten
  • 66 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 mei 2011 - 13:53

[!] Geachte, [!]
Ik wist niet in welke deelforum dat ik m'n vraag moest posten:

Mijn vraag:

Ik ben bezig met eindwerk over organische zuren in voeding waarbij ik het gehalte aan citroenzuur bepaal in verschillende soorten voeding.

Ik heb ontdekt wanneer ik citroenzuur op een visstaal test op verschillende tijdstippen na homogenisatie dat het gehalte daalt.
Weet er iemand een verklaring voor dit?
Ik dacht dat komt door de citroenzuurcyclus, kreb cyclus.
Klopt dit? Kan dit?

Ik zie ook wanneer het gehalte aan citroenzuur daalt, dat het gehalte barnsteenzuur, mierenzuur en azijnzuur stijgt.
Kan het dat citroenzuur via de cylcus barnsteenzuur aanmaakt??

En kan het barnsteenzuur splitsten in Azijnzuur en mierenzuur??

Kan er iemand mij meer uitleg daar over geven?

Alvast bedankt!!!!

Veranderd door LordJens, 02 mei 2011 - 14:24


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

LordJens

    LordJens


  • >25 berichten
  • 66 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 mei 2011 - 15:34

Iemand?

#3

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 03 mei 2011 - 21:19

40 minuten is kort voor een moeilijke vraag. Ik heb in elk geval geen idee.

Hoeveel lager wordt het resultaat?

#4

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 03 mei 2011 - 21:59

Weinig concrete weetjes maar de krebscyclus zal in dode organismen niet werken. Mogelijk dat bij het ontbinden van vis ammonia vrijkomt dat zuur neutraliseert.

Met welke methode meet je de zuren en zijn het geen mogelijke meetfouten?

#5

LordJens

    LordJens


  • >25 berichten
  • 66 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 mei 2011 - 22:31

Via Ionchromatografie worden de zuren gemeten.
En er zijn geen meetfouten omdat ik al meerdere keren verschillende stalen getest heb en telkens zien we dat er na 24-48uur een daling van citroenzuur is en een stijging van Barnsteenzuur, azijnzuur en mierenzuur.

Maar de krebcyclus lukt dus niet op dode organismen?
Ook al is het bv: Een zak scampi's van eender welke producent die vermixt wordt en vervolgens in frigo wordt bewaard.
Bv: Wanneer het staal vers gemixt is meet ik 100mg citroenzuur per 100gram staal
en als ik het staal vervolgens 24-48uur verder bewaar in de frigo en ik meet opnieuw en bekom bv: 60mg citroenzuur per 100gram staal.

Iemand verklaring voor??

Veranderd door LordJens, 03 mei 2011 - 22:36


#6

LordJens

    LordJens


  • >25 berichten
  • 66 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 mei 2011 - 22:37

40 minuten is kort voor een moeilijke vraag. Ik heb in elk geval geen idee.

Hoeveel lager wordt het resultaat?

T(uur) Conc. mg citroenzuur/100gram staal
0 97,071
24 90,81
120 47,89
144 9,9202

#7

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 04 mei 2011 - 22:04

Dus in de eerste dag wordt 10% ergens in omgezet, en de zesde dag ineens bijna alle rest? Klinkt mij als een levende biologische verontreiniging!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures