Springen naar inhoud

Invloed valentie +-ion op smeltsnelheid ijs


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Cheryl_CF

    Cheryl_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 mei 2011 - 10:45

Ik heb een experiment gedaan met 6 verschillende zouten. NaCl, KCl, CaCl2, MgCl2, AlCl3 en FeCl3.
Elke keer werd 0,05 mol van een zout op een bepaalde hoeveelheid ijs gestrooid. Mijn verwachting was dat zouten met een +-ion met een hogere valentie in 10 minuten een groter deel van het ijs zouden laten smelten. Voor alle zouten klopte deze hypothese behalve voor Magnesiumchloride. Deze liet het ijs veel sneller smelten dan alle andere zouten.

Is Magnesiumchloride een toevallige uitzondering en aan welke eigenschap ligt dit waarschijnlijk?

Veranderd door Cheryl, 12 mei 2011 - 10:45


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures