Springen naar inhoud

[scheikunde] Fosfatase aantonen in komkommersap


  • Log in om te kunnen reageren

#1

IlseJ

    IlseJ


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 01 juni 2011 - 19:14

Hallo,

Op school ben ik voor scheikunde bezig met een experiment waarbij ik fosfatase in komkommersap aan moet tonen. Het experiment heb ik al uitgevoerd. Nu ben ik met het verslag bezig, alleen loop ik nog tegen een paar dingen aan. Ik hoop dat jullie me hier bij kunnen helpen.

- Komt fosfatase in alle groenten/fruit voor?
- Als je de goede kleurverandering waarneemt, weet je dan zeker dat er een fosfatase in het komkommersap zat?
- Ook moet ik nog een hypothese opstellen. Kan je er vantevoren wat over zeggen of er fosfatase in zit?

Bedankt alvast!

Groetjes, Ilse

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Zeolietje

    Zeolietje


  • 0 - 25 berichten
  • 13 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 juni 2011 - 21:51

- Als je de goede kleurverandering waarneemt, weet je dan zeker dat er een fosfatase in het komkommersap zat?

Is je fosfatase geisoleert geweest?
Heb je dezelfde test ook uitgevoerd op een ander product, die zeker geen fosfatase bevat? (daar zou dan geen kleurverandering zijn)





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures